Att tänka på när du skaffar katt - Boldness

Funderar du på att skaffa katt eller har du redan bestämt dig? Vad härligt! Det finns dock en hel del saker du bör veta och ha koll på när du ska skaffa katt. Det får du veta mer om här.

Att ha en katt är väldigt mysigt och trevligt, men det kräver också en hel del jobb. Din katt är en levande varelse och kissen behöver tas hand om ordentligt. Därför är det bland annat viktigt att du har en ordentlig kattförsäkring, här kan du jämföra kattförsäkringar för att hitta den som passar dig: Kattförsäkring.nu. Här får du veta mer saker som du bör veta för att katten och du ska få ett bra liv ihop.

Har du tid och rätt boende för att skaffa katt?

Denna fråga måste man fråga sig ordentligt. För det är varken kul för dig eller katten om du inser att du inte har nog med tid för att ha en katt. På Stockholms katthem skriver man om just detta, och att katten behöver tid, omtanke, kärlek och utrymme. Har du mycket aktiviteter efter jobbet och reser mycket kanske katt inte är något för dig. Har du en pytteliten bostad där katten inte kan röra sig så kanske katt inte heller är något för dig.

Skaffa en katt långsiktigt

Skaffa inte katt för att lämna den ensam efter ett tag. I en artikel från Metro skriver man om att det tyvärr är många som skaffar katt och dumpar den på katthem efter ett tag. Vilket är så tragiskt och fel. Katter behöver ett långsiktigt, och kärleksfullt hem. Vissa skaffar små kattungar och vill sedan inte ha katterna när de växer, upp, och det fungerar inte så. När du skaffar katt är du ansvarig för kattens liv och välmående. Skulle din livssituation förändras ordnar du ett annat bra boende till katten.

Har du allt en katt behöver? Då tycker vi att du ska följa din dröm och skaffa en. Här en video på söta katter.