Hunden - stor statussymbol i Kina - Boldness

Många ser husdjuret som sin bästa vän, men i Kina går man steget längre och ser den även som en stor statussymbol. I alla fall om man har en riktigt stor hund.

10616989-english-mastiffI tidigare artikel har vi skrivit om huruvida man har råd med ett husdjur eller inte. Ofta kostar det några tusen kronor och sedan ska man även utfordra dem och ge dem kärlek och tak över huvudet. En plats helt enkelt, vilket är något som de flesta har om de väljer att skaffa en hund eller katt. Men för Kineser där plats är en lyxvara är det en otrolig statussymbol att ha en stor hund. För har man en stor hund kan alla se att man lever stort då man har plats att ha en stor hund.

Såld för 12 miljoner kronor

Man får även lägga ut stora summor om man vill ha en riktig pärla. Den dyraste hunden är en Tibetansk Mastiff och såldes för 1,9 miljoner dollar. Det sägs att de Tibetanska Mastifferna har lejonblod och är kungar över denna ras. Att de även är mycket sällsynta gör att prislappen går upp ännu mer. Personen som har köpt hunden säger sig att han vill bli hunduppfödare så kanske kommer han att få tillbaka lite av sina pengar han puttat in.

Tibetansk mastiff (Do-Khyi) kommer ursprungligen från Tibet och blev känd under antiken. Den är kraftfull, tung och välbyggd. Färgen är svart, sobel, guldgul eller gråblå, med eller utan tantecken. Rasen används som sällskapshund men även som vakthund. Den trivs bäst i lantlig miljö med stora ytor. Tibetansk mastiff trivs bäst ute även på vintern. Den gillar att gräva hål i marken. (läs mer)