Vad är hundar bra för - Boldness

Man kan nog snarare ställa sig fråga vad hundar är bra på eller till – och inte för. Det låter ju ändå så pessimistiskt. Hundar är bra för den som vill ha en vän. En trogen vän som helt agerar och lever utefter sitt känsloregister. Bland alla dessa känslor och instinkter finns inte plats för människornas normer, värderingar och skuld. Just därför tilltalar hundarna oss som kompanjoner i livet. Därför att de påminner om något förlorat i oss människor. Det där rena djuriska som våra hundar har är något som våra kroppar bara har skuggan kvar av idag.

Tama hundar är vilda i sinnet

Hundar är flockdjur. Precis som vi människor. Där kan man märka deras starka känsla för lojalitet och obegränsade kärlek till sina familjemedlemmar. Där ser vi närmast spåret av djur i oss själva. I otvungen kärlek till familj, barn, hundar och till och med naturen. Vi låter djuret inom oss komma till tals när vi älskar och leker. En hund som umgås med eller utan människor har ofta en ganska god känsla för takt och uppförande. Detta innebär inte att tamhundar inte har kvar sitt breda känsloregister och starka instinkter. Hundar är helt enkelt alltid vilda i sinnet. De älskar att springa i naturen, nosa varandra i rumpan och äta närhelst de har lust till det.

Vi människor har alla dessa lustar. De får dock sällan komma till tals, till förmån på våra laster som kommer i vägen. Att ha en hund i sin närhet och i sitt liv är som att alltid ha en genväg till djuret inom en. Man kan på ett enkelt sätt komma i kontakt med sitt inre väsen genom umgänge med naturens väsen.

Livet som hund